Referenties

Verkeers Ongevallen Analyse Noord- en Oost-Gelderland

“Wij willen niet meer zonder de Topview Fotomast”, aldus Kees van Gemert, diensthoofd Verkeers Ongevallen Analyse van de Politieregio Noord- en Oost-Gelderland. “Onze afdeling komt in actie zodra er een verkeersongeval heeft plaats gevonden waarbij slachtoffers zijn gevallen. De plaats van ongeval moet in beeld gebracht en geanalyseerd worden om een ‘schuldvraag’ te kunnen bepalen. Voor het juiste overzicht en analyse is een goede fotoregistratie dus erg belangrijk”. Gebeurde dit tot voor kort nog vanaf het dak van een politiebus – die om de zoveel meter verplaatst moest worden en waarbij de fotograaf afhankelijk was van de chauffeur – momenteel gebruikt deze afdeling van de politie de Topview Fotomast. “Met deze Topview Fotomast zijn wij in staat om in zeer korte tijd goede overzichtfoto’s te maken, zelfs vanaf plaatsen waar we anders niet of nauwelijks bij waren gekomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van schadefoto’s van bovenaf”.

Nedtrain

“Tijd, geld en manuren worden bespaard met de Topview Fotomast”. De afdeling Technische Wachtdienst van NedTrain zet de Topview Fotomast in bij schades aan de trein en bij het controleren van Stroomafnemers van treinstellen. Dit laatste gebeurde óf met het blote oog óf door de trein van de hoogspanning af te halen en naar de remise of een hoogwerker te rijden. “Met het in gebruik nemen van de Topview Fotomast kunnen onze monteurs op veilige afstand foto’s maken. Signaleringskleuren maken onze monteurs erop attent de mast niet te hoog uit te schuiven en met de zoomfunctie wordt het beeld van de Stroomafnemer dichterbij gehaald. Zo kunnen van iedere inspectie de juiste beelden worden gemaakt en wordt tevens een database opgebouwd. De tijdbesparing is enorm maar wat voor ons minstens zo belangrijk is, is dat de Topview Fotomast ons veilig, snel en flexibel van betrouwbare informatie voorziet”.

Spoorwegpolitie

“Sinds eind 2007 hebben wij de Topview Fotomast in onze dagelijkse uitrusting opgenomen”. Na ieder ongeluk waar een trein bij betrokken is, is het noodzakelijk hier een overzicht van te krijgen. “Het beste overzicht krijgen we natuurlijk door op hoogte te fotograferen. Voorheen maakten we foto’s door middel van het opbouwen van een trapconstructie; dit kostte niet alleen veel tijd, maar was daarnaast ook niet flexibel. De Topview Fotomast geeft ons de zo belangrijke flexibiliteit en snelheid”.

Comments are closed.